“МЕДИЦИНАТА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ДОСТЪПНА”. ПРЕЗИДЕНТЪТ НА ИНСТИТУТА ЗА РЕВМАТОЛОГИЯ НА БЪЛГАРИЯ РАЗКАЗВА ЗА ПРОСТО И ДОСТЪПНО СРЕДСТВО, СПОСОБНО ЗАВИНАГИ ДА ИЗЛЕКУВА СТАВИТЕ.

Веско Чолаков

Български ревматолог, доктор на медицинските науки, професор, председател на българската обществена организация "Асоциация на ревматолозите в България", завеждащ отделението по ревматология, ръководител на катедрата по ревматология, автор и съавтор на повече от 500 публикации, включително монографии.

Медицинска практика: повече от 30 години.

Веско Чолаков смята, че подходът на повечето ревматолози към лечението на ставни заболявания, като артрит, артроза, остеохонодроза и други, е коренно погрешен. Председателят на Асоциацията на ревматолозите в България заявява, че основното средство в борбата със ставните заболявания е собственото ни тяло. „Възможно е болестта да сепреммахне, но за това е необходимо да се използват вътрешните сили на организма,но съвременните хондропротектори не могат да го направят“, каза ни лекарят.

Редакцията на портала „Новини от медицината“ се свърза с главния ревматолог в страната, веднага след конференцията му в Копенхаген, на която бяха обсъдени иновативните методи за лечение на ставите, и поиска интервю.

- Здравей, Веско Чолаков. Сега всички говорят за ставни заболяваниия. Нима толкова много хора страдат от тях?

- Чудовищно количество! Ставните заболявания са може би най-често срещаните заболявания на 21-ви век. Според статистиката над 55% от населението на планетата има някакво смущение в ставите. Тоест всеки втори страда от тези заболявания! И ако по-рано беше необходимо да се каже, че ставните заболявания принадлежат на пенсионерите, то днес и младите хора страдат от тях. Причината е в нашия начин на живот. Жителите на градовете са се „отучили“ от равномерни натоварвания. Някои са без движение от сутрин до вечер, а други дава всичко възможно от себе си в спортните зали, наранявайки ставите.

- Как да определите дали човек има заболяване на ставите? Какви симптоми могат да показват това?

- Има доста обширен списък от симптоми, но основните от тях са:

- Болка по време на движение, както и в покой;

- Хрустене на ставите;

- Човека е стана по-малко подвижен, чувства се ограничено;

- Ставите са с променеб външния вид, деформирани са;

- Зачервена кожа около ставите;

- Има оток в района на ставите;

- Рязка болка в големите пръсти на краката;

- Болки в колената;

- Наднормено тегло;

- Чести простуди;

- Има уплътнения в началото или в средата на пръстите;

- Лицето трудно изпълнява незначителна работа;

- Генетична предразположеност;

- Нисък имунитет;

- Повишена температура;

- Повишено потооделение;

- Усилено сърцебиене;

- Кръвоизливи от носа;

- Болки в корема;

- Бледо лице.

Ако човек има поне 3 от горните симптоми, той страда от ставно заболяване. Е, ако човек постоянно чувства болка и скованост - това е тревожен сигнал, че ставата може да откаже всеки момент.

- Ако ставите на човек откажат, може ли да се излекува? Могат ли хондропротекторите или мехлемите на този етап от заболяването да му помогнат?

- Хондропротекторите са вече от миналия век! Те не са в състояние да излекуват болестта, но могат само временно да подобрят състоянието на пациента. Не е необходимо да се говори за други хапчета и мехлеми - лекарите ги предписват за облекчаване на болката, а при артрит и артроза те са адски. Но ставни заболявания могат да бъдат излекувани! Само че не като приемате хапчета, а от вътрешните сили на тялото.

- Как е възможно това?

- Сега ще обясня. Трябва да разберете, че когато ставата е „болна“, се случват две неща: или нелекувана инфекция попада в нея и това е артрит, или хрущялът на самата става, меката съединителна тъкан между двете кости, се износява, става безполезен и това е артроза. За да излекувате артрита, трябва да дезинфекцирате ставата, да „убиете“ патогенната микрофлора по прост начин. И за да излекувате артрозата, трябва да подобрите кръвообращението в ставата. Когато притокът на кръв към ставата се подобри, меките й тъкани ще започнат да получават хранителни вещества и витамини, които ще изграждат нови клетки. Така съединителната тъкан ще бъде възстановена.

- Как тогава да активирам всички тези процеси? Има ли специални инжекции или операции?

Всичко е много по-просто. Миналата година Българската асоциация на ревматолозите, заедно с нашите американски колеги, измисли иновативно лечение на ставни заболявания. В нашата нова формула сме включили „златните“ съставки, които са били използвани за лечение на болки в ставите във всички времена. 5 години и 1,8 милиона долара бяха изразходвани за изследвания. Резултатът беше изобретяването на революционно средство - спрей HondroLife.

Какво е включено във вашият "златен" състав? Как действа той?

- Спрей се състои изключително от естествени съставки. Основният компонент на спрей е прополисът, лечебните свойства на който дълго време не са били изследвани. Сега знаем, че прополисът е един от най-мощните антиоксиданти, естествен антибиотик, който може ефективно да се справи дори с най-сериозните инфекции. Прополисът също засилва кръвообращението (точно това, за което говорих), увеличава количеството хранителни вещества, които влизат в меките тъкани на ставата. Благодарение на това се възстановява костната и хрущялната тъкан.

Витамини Е, В3 - Елиминира образовавнията, подхранва, тонизира, подпомага регенерацията на тъканите.

Пантенол, алантоин - Спира кървенето, подпомага образуването на защитен слой върху възпалените тъкани.

Етерични масла от мента, канела, евкалипт - Предотвратява разрушаването на ставите и сухожилията, облекчава болката в ставите, подхранва съединителната тъкан.

Екстракти от дяволски нокът, арника - Увеличава подвижността на ставите, подобрява притока на кръв.

Глюкозамин и хондроитин - Укрепва хрущялите, сухожилията, лигаментите, намалява възпалението и отока, подпомага активната регенерация на хрущялите.

- Оказва се, че това наистина е мощно средство. Но никога не сме го срещали в аптеките. Къде мога да го взема?

- Този препарат е нов. Клиничните му изпитвания са приключили едва наскоро и са получени всички лицензи и сертификати. Засега, поради трудността на навлизането на фармацевтичния пазар в България, спрей се продава само на уебсайта на официалния производител, който купи нашата рецепта и патент. Производството на спрей е доста сложно и скъпо, затова цената е висока, НО се стремим всеки български гражданин да се грижи за себе си и да излекува ставите си веднъж завинаги, затова на всеки два месеца Асоциацията на ревматолозите на България съвместно с производителя на спрей HondroLife организира благотворителна акция: нашата асоциация купува всички упаковки с спрей, така че жителите на България да могат да си купят спрей HondroLife само за 50% от стойността й. По този начин ние предоставяме на разположение единственото средство до момента, което наистина лекува ставите.

- Благодаря за интерюто, Веско Чолаков.

Новото откритие беше коментирано и от известния лекар, ревматолог, терапевт, доктор на медицинските науки - Ангел Йорданов Бонев :

HondroLife е натурално средство от ново поколение. Това не се е било нито в нашата, нито в чуждестранната медицина. Аз лично се убедих в неговата ефективност заедно с моите пациенти - болката отшумява още след първата употреба, а артритът се лекува средно за 40-60 дни. Това е много добър резултат.

Редакцията на портала „Новини от медицината“ поиска резултатите от клиничните изпитвания на спрей HondroLife и ето какво показаха:

В изследванията са участвали 7984 доброволци.

Също така сравнихме спрей HondroLife с действията на други спрей, таблетки и мехлеми за стави. Ето резултатите, получени (въз основа на потребителски отзиви):


Cпрей HondroLife: Други спрей, мехлеми и таблетки:
Действие: Елиминиране на причините за болката, рестартиране на ставни функции на клетъчно ниво. Временно обезболяващо действие.
Допълнителни ефекти: • Възстановява на притока на кръв в болните стави.
• Укрепва на кръвоносните съдове.
• Облекчава болката.
Липсват.
Странични ефекти, вреда за организма. Липсват. • Кожни прояви по време на нанасяне.
• Пустуларни изригвания.
• Бронхоспастични реакции.
• Еритема, дерматит.
Принцип на работа: Подобрява притока на кръв в областта на приложението и стимулира нервните окончания, стартира процеса на възстановяване на клетките, спира възпалителните процеси. Анестезира обвивката, често без да прониква до желаната дълбочина без допълнителни ултразвукови влияния, загрява кожата, но не и тъканта (за мехлеми).
Състав: Натурални растителни компоненти и витамини. Диклофенак и други компоненти, получени по химмичен път.

По този начин, дори малкото, които вече са изпробвали изцяло ново средство на ревматологичния пазар, заявяват в един глас, че спрей HondroLife е определено на най-доброто, безопасно и най-важното - ефективно средство.

Поради ограничената наличност и голямото търсене на спрей HondroLife, редакциятае на портала „Новини по медицина“ помолиха Веско Чолаков от името на Асоциацията на ревматолозите в България да предостави малка партия спрей за нашите читатели. Първите 70 читатели ще могат да поръчат спрей HondroLife на официалния уебсайт на производителя с 50% отстъпка! Количеството на партиите на препарата е строго ограничено.


Внимание!

Нашият уебсайт предлага промоционални отстъпки за закупуване на HondroLife. Опитайте късмета си, като натиснете бутона ЗАВЪРТАНЕ. Ако имате късмет, ще можете да закупите този продукт по-евтино от обикновено! Късмет!

завърти

Официален формуляр за заявка

No. 29 982 от 30 000 от
За да получите продукта "HondroLife" на намалена цена на 59 лева
За да получите "HondroLife" с отстъпка, посочете собствено име и телефонен номер в полетата по-долу и щракнете върху бутона „ПОРЪЧАЙ“.
Вашите данни се изпращат на производителя. Никой освен него няма достъп до тях.
Честито!

Получихте -50% отстъпка за HondroLife!

OK


10 коментара
Мария Кристова
Благодаря на редакцията МЕДИЦИНАТА! Благодарение на вас, винаги научавам най-новата и полезна информация от първа ръка! Продължавайте все така)
преди 12 минути
Иванка Младенова
Аз съм на 67 години. Вече се бях отчаяла да излекувам каквото и да било, аз имам остеопороза и артрит, накратко пълна програма. Трябва да поне да опитам този HondroLife, може той и да помогне. Дано да ми се падне такъв на промоция, защото имам съвсем малко останали пари.
преди 21 минути
Калоян Стефанов
Брат ми е ревматолог, по негов съвет започнах да използвам този спрей, в момента, когато се появи подозрение за артрит. Това нещо наистина работи и си струва парите! Болеше ме рамото и надолу по ръката, а сега, месец по -късно е като ново.
преди 26 минути
Върбка Дачева
Някой купувал ли е вече от този сайт? Наистина ли там има такава промоция? Получихте ли спрей?
преди 27 минути


Райна Янева
Да! Действително там засега има такава промоция, само че когато аз поръчвах, от спрей бяха останали вече само 25 броя. Пристигна само за 5 дена! ли спрей?
преди 28 минути


Върбка Дачева
Райна, благодаря! Успях да поръчам! Сега съм в очакване.
преди 29 минути
Петър Симеонов
Най-накрая докторите изобретиха нещо полезно! Но то е недостъпно! Но поне са го изобретили - благодаря и за това. След 10 години сигурно ще го има във всяка аптека, а сега трябва да го търсим с лупа.
преди 34 минути
Димитър Тодоров
Интересно средство. Аз страдам от артроза вече втора година, засега е само 2ра степен, надявам се, че няма да достигне трета. Ползвам спрей вече 4 дена - болката изчезна, това мога да кажа 100%. Другото-амо времето ще покаже.
преди 39 минути
Джорданка Петкова
Аз бях тамън от тези клинично тестваните. Ръцете ми изглеждаха ужасно от артрита. А сега нямам нито болка, нито артрит-всичко абсолютно всичко мина! Погледнете сами.
преди 42 минути
Георгий Илиев
Благодаря за полезнто инфо! Сега вече има надежда!
преди час
ПОРЪЧАЙТЕ HONDROLIFE СПРЕЙ НАСПЕЦИАЛНА ЦЕНА